发烧论坛

发新话题 回复该主题

原装东芝管得对换 [复制链接]

2sa1301 。2sc3280对管烧左去边买到原装得对管,买返去装好声音系唔系一样噶?请各位电子高手帮帮手啊!我得搭配系索尼 cd直推国产后级,听patricia barber。Norah Jones。Aaron neville人声一流,个人好似企系我面前唱咁,由于前几日碰左喇叭线烧左一对管,真系疼死我也。

jpg(2011/9/14 21:15:13 上传)

回复 4# BOM标志 的帖子

中山六路得淘街有呢呢管卖唔啊? 有噶话我知具体得店名,多谢你地咁多位高手。

求神拜佛望能搵到呢对管,装左落去声音好似以往咁啊!!!!!!

回复 11# bollerluo 的帖子

我都认同你噶睇法。

回复 1# zmccom 的帖子

一切都无咯,去买左对管返来装左落去呢声比右边噶薄左,无右边原装个边咁有层次感,厚度又唔够,音场偏向右边。。。我噶处女心头好啊!17年噶处女机未开拆过噶,呢部系我刚玩音响买噶机,唔通真系无得医咩,失眠,绝对咁失眠咯。。。。。。。。。。。。。。

回复 4# BOM标志 的帖子

请问继电器对音质有影响唔啊?

帮帮忙

呢边系左边声道,图片左上边两只管换过噶. 运放系飞利浦5534.

jpg(2011/9/23 12:44:39 上传)

最后编辑zmccom 最后编辑于 2011-09-23 12:52:55

帮帮忙

图片唔系好清啊。

jpg(2011/9/23 14:01:02 上传)

jpg(2011/9/23 14:01:02 上传)

回复 16# 南海十三郎 的帖子

有劳帮帮忙睇下系边度出问题。唔该晒。。。
发新话题 回复该主题